Monitoring jelentés 2018. szeptember 18.

By in
879
Monitoring jelentés 2018. szeptember 18.

I. Törvénytervezetek:

1. TÖRVÉNYTERVEZET Románia az ENSZ Katasztrófavédelmi rendszeréhez való csatlakozásáról, valamint a 41/1994. számú, a nemzetközi és kormányközi szervezetek tagságdíjainak kifizetéséről szóló Kormányrendelet 1.-es számú csatolmányának kiegészítéséről.
A tervezet a következő linken érhető el: https://http//sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2018/09/LG.pdf
A törvénytervezet rendelkezik az ENSZ Katasztrófavédelmi rendszeréhez való csatlakozásáról valamint szabályozza a tagdíjjal járó költségvetési kérdéseket.

2. TÖRVÉNYTERVEZET a közúti szállításról szóló 27/2011. számú Kormányrendelet a 40. cikk, (1), (2), (3) és (4) bekezdéseinek visszavonásáról valamint a gazdasági szereplők fiskális elektronikus pénztárgép használatának kötelezettségéről szóló 28/1999. számú sürgösségi kormányrendelet módósításáról és bővítéséről.
A tervezet a következő linken érhető el: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2018/09/LG-2.pdf
A törvénytervezet áthelyezi a személyszálítással foglalkozó cégek elekronikus pénztárgépek használatáról szóló bekezdéseket a 27/2011. számú kormányrendelet rendelkezései közül a 28/1999. számú sürgösségi kormányrendelet rendelkezései közé.

II. Sürgösségi kormányrendelet tervezetek:

SÜRGÖSSÉGI KORMÁNYRENDELET TERVEZET a benzin és a gázolaj forgalomba hozatalának feltételeinek meghatározásáról, az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának nyomon követésére és csökkentésére szolgáló mechanizmus bevezetésérő, az üvegházhatást okozó gáz kibocsátásá csökkentésének kiszámítási és jelentési módszereinek meghatározása valamint a megújuló energiaforrásokból előállított energia előmozdítását elősegítő rendszer létrehozásáról szóló, 220/2008. sz. Törvény módósítása és kiegészítése.
A tervezet a következő linken érhető el: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2018/09/OUG-1.pdf
A benzin és a dízelüzemanyagok minőségéről szóló 2015/652 sz. Kötelező Európai Uniós irányelv szerinti számítási módszerek és jelentéstételi követelmények meghatározásáról rendelkezik a kormány a szabályozás bevezetésének halaszthatatlan voltára hivatkozva.

III. Kormányhatározat tervezetek:

1. HATÁROZATTERVEZET a Nukleáris Tevékenységet Ellenőrző Bizottság (CNCAN) szerkezetéről és működéséről.
A tervezet a következő linken érhető el: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2018/09/HGANEXE.pdf
A határozattervezet a Nukleáris Tevékenységet Ellenőrző Bizottság (CNCAN) szerekezetének átalakításáról szól.

2. HATÁROZATTERVEZET a romániai orvosi katasztrófaelhárítási kapacitás fejlesztésére irányuló kiadások szükségességével és céljával kapcsolatos beruházási adatlap jóváhagyásáról
A tervezet a következő linken érhető el: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2018/09/HG-40.pdf
A tervezetben felsorolják a tervezett fejlesztéseket és az azokhoz rendelt költségvetési forrásokat.

 

54321
(0 votes. Average 0 of 5)